Annika Huett ”Åkerbo – sju syskon, fyra våningar”

Annika Huett är illustratör och författare och hon har skrivit kapitelboken Åkerbo – sju syskon, fyra våningar. Berättelsen är inspirerad av Annikas mammas uppväxt i 1920- och 30-talets Huddinge i det röda huset Åkerbo på Hörningsnäsvägen. Lördagen 26 oktober kl.13.00 kommer Annika till oss på huvudbiblioteket och berättar om sin bok. Programmet vänder sig till barn och vuxna och du kan hämta din biljett på biblioteket eller ringa 08-535 305 00 och lägga undan en biljett.

Annika-Huett-foto-Magnus-Liam-Karlsson

foto: Magnus Liam Karlsson

Vi bad Annika tipsa om ett par böcker som betytt mycket för henne och som hon tycker fler borde läsa. Här kommer hennes svar:

Vilken bok har betytt mycket för dig och varför?

Vem ska trösta knyttet av Tove Jansson. För att det är den finaste, finurligaste och klokaste av alla barnböcker! Stor inspiration illustrationsmässigt, och kanske också en aning språkmässigt. En bok jag alltid återvänder till.

En bok du läst nyligen som du tycker att flera borde läsa?

Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg. Framförallt avsnitten från hans uppväxt i Södertälje. Så fint skildrade genom ett barns ögon.

Under 2013 har vi tema MOD på Bibliotek Huddinge, vad är något av det modigaste du har gjort?

Att skriva. Beslutet och försöket att själv skriva boken Åkerbo – sju syskon fyra våningar, var en av de modigaste saker jag gjort.

Tack Annika för dina svar! Du kan låna Annikas bok  Åkerbo – sju syskon fyra våningar och Tove Janssons Vem ska trösta knyttet på barnavdelningen. Göran Rosenbergs Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz finns att låna på vuxenavdelningen eller som e-bok via vår webbplats.

/Lisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s